dinsdag 4 augustus 2015

In het verleden ligt het heden, Eemnesserweg

'In het verleden ligt het heden'. Dit nemen we hier wel heel erg letterlijk. Van Gregory Lovett ontvingen we een prachtige serie door hem gecreëerde impressies van Baarnse plekken. Deze impressies zijn stuk voor stuk ware kunstwerken waar in het heden en het verleden samenkomen. In elke afbeelding ziet u beelden uit het heden en het verleden samenkomen. De komende tijd zult u verschillende keren getrakteerd worden op zo'n mooie creatie van Gregory Lovett.



In deze vierde aflevering neemt Gregory een plekje aan de Eemnesserweg onder de loupe. Hier zien we het pand aan Eemnesserweg 55 vlakbij de ingang naar de parkeerplaats bij de Laanstraat.

Een paar jaar geleden besteedden we aan deze plek al eens aandacht (lees hier). Tegenwoordig vinden we op deze plek het bedrijfspand van makelaar Prins. U ziet zijn vlag voor het pand wapperen. In deze nieuwe foto is een oude afbeelding van de slagerij van vleeschhouwerij van Willem van den Brink verwerkt. Die foto dateert uit 1914. Willem kwam uit 's-Graveland en vestigde zich na zijn huwelijk, rond 1900, in Baarn. In de ingang staat Willem van den Brink. Zijn zoons Hendrik en Jan staan zeer waarschijnlijk ook op de foto afgebeeld.

Binnenkort: In het verleden ligt het heden, het Stationsplein.


Eric van der Ent


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter