maandag 2 april 2012

Alweer een schilder die in Baarn werkte (Bechthold)

Zo langzamerhand wordt ons blog een kunsthoekje met oude Baarnse meesters, maar dit is weer te leuk om niet te plaatsen. Al eerder plaatsten we werk van de schilder Lambertus Prinsen en Daniël Been, nu kregen we een foto van een mooi schilderij van de grote kom in het Baarnsche Bos (of is het de Pekingkom?) Het schilderij is gesigneerd (als we het goed lezen) "Bechthold, 1903".
De enige Bechthold in Baarn die ik kon vinden is een Jan Willem Bechthold, zoon van Andries Bechthold en Anna Maria Geertruij Gaatman. Deze Jan Willem was koopvaardij kapitein / scheepsgezagvoerder, geboren in Amsterdam en in 1883 op 62 jarige leeftijd overleden in Baarn. Zijn weduwe Willemina Maria Pieters woonde volgens het adresboek van 1888 aan de Oosterstraat in Baarn.
Jan Willem kan nooit de schilder van dit werk geweest zijn, want het schilderij is volgens het signatuur gemaakt in 1903, Jan Willem was toen al 15 jaar dood. Mogelijk is de schilder (of misschien wel schilderes?) wel familie van hem, we tasten nog in het duister.
Wie o wie kan ons meer informatie over dit schilderij en de kunstenaar verstrekken?
We zijn zeer benieuwd of iemand ons meer kan vertellen!
Met dank aan Jan Overeem uit Woudenberg voor de foto van dit schilderij.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.